Pridružimo se milijunima ljudi koji se bore protiv kulture smrti! U svijetu se godišnje pobaci 42 milijuna djece

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pred nama je još jedno izdanje velike i međunarodne pro-life manifestacije “Hod za život” u Rijeci i Osijeku u subotu, a u Zagrebu, Splitu i Zadru za tjedan dana. U “Hodu za život” najavljen je velik broj sudionika, više desetaka tisuća u svakome gradu, dok Riječane kao i prošle godine u prvome “Hodu za život”, očekuje marš strane koja promovira suprotne vrijednosti, donosi Hrvatska katolička mreža.

Nogometaš Marin Tomasov podržao je “Hod za život”. On je trenutno na privremenom radu u velikoj “Astani” kazahstanskoj, posudila ga je NK Rijeka na daleki sjever, a neko vrijeme igrao je i ostavio traga u rodnome gradu u NK Hajduku:

Zastrašujuć je podatak da se u svijetu godišnje pobaci 42 milijuna djece.

U Splitu Hod počinje u 10.30 sati, a u ostala četiri grada pola sata ranije, u 10. U Zagrebu i Osijeku se okupljaju na lokacijama istoga imena – Zrinjevcu – u Rijeci na Korzu kod ‘gradske ure’, Zadrani na Obali Kneza Branimira, kod mosta, a Splićani na svojoj Rivi.

Cilj nam je u svim gradovima prije svega potaknuti svijest da je nerođeno dijete ljudska osoba kojoj treba skrb i zaštita od samoga početka, začeća. Želimo proširiti svijest onih koji se dvoume, osobito majki – hoće li napraviti pobačaj ili ne – i u konačnici smanjiti broj abortusa.

U organizaciji Hoda za život Zadranima su veliki uzor bili Splićani, a žar koji su primili dolazeći prvih godina u glavni grad bio je sasvim dovoljan da se odvaže i na jedan ovakav korak.

Iz Zadra je u druge gradove dolazilo i po nekoliko autobusa, a to znači da bi oni mogli okupiti jedan vrlo značajan broj sudionika, kaže Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru.

„Jako se puno volontera okupilo. Čak mogu reći gotovo jednako kao i u Zagrebu. To je za Zadar, koji je nekoliko puta manji grad, zbilja nešto vrlo pozitivno i oduševljavajuće.”

Splićane na Facebook stranicama njihova Hoda, pak, poziva također jedan nogometaš, bivši prvotimac splitskog, riječkog i zagrebačkog prvoligaša, Franko Andrijašević, danas igrač belgijskoga Genta. Izabrali su izgleda sportaše koji povezuju više gradova uključenih u borbu za život nerođenih – naše jedine prave budućnosti.

I Franko Andrijašević, bivši nogometaš Hajduka, danas belgijskog Genta, poziva Vas na Hod u Splitu! Obavezno pogledajte!

Objavljuje Hod Za Život – Split u Četvrtak, 16. svibnja 2019.

Koordinatorica riječkog “Hoda za život” Barbara Brezac Benigar je o prosvjednicima iz “Hoda za slobodu”, koji im je na prošlogodišnjem Hodu u jednom trenutku prepriječio put, naglasila: „Oni kažu da su ‘za slobodu’, ali mislim da jako slabo razumiju pojam slobode.”

Do njih su došle informacije da bi ove godine mogli učiniti isto: „Tome se jako veselim. Volim te ljude i svi se mi cijelu godinu molimo za njih. Bilo bi ‘fora’ da nam policija dozvoli da se zagrlimo, evo, to bi možda bio najbolji trenutak i poruka našeg hodanja.”

Sve informacije, precizno i detaljno, o “Hodu za život” u svih pet gradova možete pratiti na njihovim službenim mrežnim stranicama.

Hrvatska katolička mreža | Bitno.net