Američko je biblijsko društvo u manje od dva tjedna fanovima Kanyea Westa podijelilo šest tisuća besplatnih Biblija, donosi Faithwire. Glazbenik je izazvao veliki interes za kršćanstvo. Primjerice, nakon što je najveća američka hip-hop zvijezda Kanye West objavio album “Jesus is the King” (Isus je kralj) na tražilici Google registriran je velik broj pretraga rečenice “U što vjeruje Kanye”.

Inače, novi album Kanyeja Westa, kao što smo pisali, predstavlja glazbeni izričaj njegova procesa obraćenja, koje traje već više od jedne godine. Glazbenik je svojim otvorenim naviještanjem Isusa Krista izazvao pravi “kulturni tsunami” u SAD-u. Reper u svakom obraćanju javnosti otvoreno dijeli iskustvo svoje radikalne vjerske preobrazbe.

Američko biblijsko društvo dalo je obećanja kako će svim njegovim fanovima koji žele saznati više o njegovoj vjeri poslati besplatan primjerak Biblije. “Bez obzira na to što mislite o njegovim uvjerenjima, umjetnosti ili vjeri, morate priznati da su njegove izjave i album izazvali ogroman val zanimanja i znatiželje”, izjavio je privremeni predsjednik i izvršni direktor Američkog biblijskog društva.

Dodao je kako su oni posebno uzbuđeni što Bibliju mogu podijeliti znatiželjnicima, bez obzira na njihovu pozadinu ili motivaciju. Američko je biblijsko društvo u početku planiralo do 30. listopada podijeliti tisuću Biblija, ali rok je nakon velikog interesa produžen do 22. studenog.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net