Tijekom svečanog misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra 29. lipnja, na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, zaređena su četvorica đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije i dva člana Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Zaređeni su polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića.

Istoga dana  pod svečanom svetom Misom u 10,00 sati u katedralnoj crkvi u Mostaru biskup mons. Ratko Perić zaredio je za svećenike:  fra Dragana Bolčića, fra Nikolu Jurišiča, fra Roberta Pejičića te dvojice dijecezanskih kandidata, don Petra Filipovića i don Domagoja Markića.

Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić predvodio je u subotu, 29. lipnja u 18 sati u gospićkoj katedrali, svečano euharistijsko slavlje tijekom kojeg je zaredio za svećenika đakona Josipa Tomljanovića iz župe Uznesenja BDM Senj.

Đakon don Grgur Alviž na svetkovinu svetog Petra i Pavla, u subotu 29. lipnja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, zaređen je za svećenika Šibenske biskupije. Misno slavlje sa obredom ređenja predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji je bio umirovljeni biskup Ante Ivas, te brojni svećenici i ovogodišnji mladomisnici.

U sarajevskoj katedrali danas 29. lipnja na svetkovinu svetih Petra i Pavla nadbiskup Vinko Puljić zaredio je za svećenike osmoricu đakona. Za Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu zaređena su trojica franjevaca: fra Josip Kapetanović (župa Banbrdo – Lepenica) fra Franjo Baraban (župa Rumboci) i fra Nikola Pejčin (župa Jajce-Dobretići). Za Vrhbosansku nadbiskupiju zaređeni su vlč. Ivan Dragičević (župa Žepče), vlč. Stipica Lešić (župa Novi Travnik) i vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević (župa Marijin Dvor), vlč. Štefan Marković i vlč. Fabijan Štedul.

Đakovo

Šibenik

Mostar

Sarajevo

Bitno.net