Unutar kutije stoji napisano: “Dragom papi Franji želimo dug život, da nam bude zdrav i da i dalje sa sobom nosi mir, ljubav i toplu Božju riječ gdje god dođe. Svojim dolaskom u Bosnu i Hercegovinu ispunili ste i naša srca srećom i ljubavlju, kao i još jačom vjerom u Boga bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnost. Želimo Vam sretan boravak u našoj napaćenoj ali ponosnoj zemlji. Osuđenici KPZ Zenica.

Dar je stigao poštom i preuzeo ga je osobno kardinal Puljić. I ovaj dar će, zajedno s prethodnim darom izrezbarene Posljednje večere koji je također stigao iz KPZ Zenica, biti uručen papi Franji prigodom njegova posjeta BiH u Apostolskoj nuncijaturi u BiH. U ovu kutiju vrhbosanski nadbiskup kardinal Puljić stavio je i jedan primjerak Biblije na hrvatskom jeziku, koju je preveo njegov prethodnik na nadbiskupskoj stolici dr. Ivan Evanđelist Šarić (1871.-1960.).

07

Foto: KTA

Kao što je poznato, papa Franjo ima posebne prijateljske osjećaje za osobe koje su u zatvoru, tako da će mu ovaj prekrasni dar sigurno puno značiti. Nedavno je u jednome intervjuu za argentinski dnevnik La Voz del Pueblo, govoreći o zatvorenicima, rekao da se gane posjećujući osobe koje su u zatvoru, jer u tom trenutku razmišlja kako nitko ne može biti siguran da nikada neće završiti u zatvoru.

KTA | Bitno.net