Vjernici na Trnjanskoj Savici u Zagrebu već se sedamnaestu godinu bore s nerazumijevanjem i opstrukcijama dijela stanovnika koji onemogućuju gradnju crkve u tom dijelu Zagreba i time uskraćuju velikom broju stanovnika Savice jedno od njihovih zakonitih ljudskih prava i temeljnih sloboda, dotično pravo na vjerske slobode, zajamčeno i Ustavom Republike Hrvatske (članak 14.).

Protivnici gradnje crkve skrivaju se iza zaštite zelenih površina namijenjenih djeci. Samo, djece je na Savici, na žalost, puno manje od pasa koji uneređuju upravo te zelene površine. A sporna lokacija i nije u parku jer nije tako uređena i nema status parka. Projektom se upravo želi urediti da bude park i da u njemu bude crkva posvećena bl. Alojziju Stepincu.

U vrijeme očitovanja pozvanih stranaka u Gradskom poglavarstvu župnik vlč. Antun Vukmanić pozvao je Župnu zajednicu na pojačanu molitvu Bezgrešnom Srcu Marijinu, kojemu je Župa posvećena, te bl. Alojziju Stepincu, po kojemu je nazvana.

“Pozivamo vas u srijedu, 6. srpnja, u 10 sati, u našu kapelu na cjelodnevno klanjanje pred Presvetim. Dok oni koji su pozvani mogu u Gradskom poglavarstvu pogledati projekt naše župne crkve kako bi se o njemu mogli i očitovati, ako to žele, mi ćemo ovdje moliti da Gospodin, po zagovoru Bezgrešne Djevice i bl. Alojzija Stepinca, ukloni sve zapreke gradnji crkve i proslavi se u našoj Župi, našem gradu i našem narodu! Klanjanje traje do 19 sati!” stoji na internetskoj stranici Župe bl. Alojzija Stepinca.

Molit će se za njihovu pomoć i zagovor te da Duh Sveti prosvijetli pamet onima koji o gradnji odlučuju. Molitve će biti osnažene cjelodnevnim klanjanjem pred živim Bogom u Presvetom oltarskom sakramentu.

crkva_1

Zagrebačka nadbiskupija | Bitno.net