Vjeroučitelj i katolički autor Nikola Kuzmičić odlučio je svoj dobitak koji je osvojio na televizijskom kvizu “Potjera”, iznos od nekih 49.500 kuna, razdijeliti humanitarnim udrugama i župama, a svoj je potez koji je izazvao pozitivnu reakciju medija objasnio svojom željom da svjedoči kako se “drugačije može pristupiti materijalnom”.

“Da ne bude zabune, ja sam samohrani otac jednog studenta i jednog srednjoškolca, živimo od profesorske plaće i male mirovine što su je sinovi dobili nakon majčine smrti tako da moja obitelj ne živi u izobilju i ne dajemo od svog suviška, ali dajemo ono što nismo ni planirali imati”, rekao je Kuzmičić u razgovoru za portal Srednja.hr koji ga je proglasio “osobom mjeseca”.

Kako piše portal, Kuzmičić je prikazao “sjajnu igru”.

“U igri na ploči je osvojio 75.000 kuna uzevši višu ponudu, a onda je u završnoj potjeri odgovorio na devet odnosno sva pitanja, koja je dvočlana ekipa skupila, uoči Deanova lova”, piše portal.

Kuzmičić, inače vjeroučitelj u zagrebačkoj Gimnaziji Tituša Brezovačkog rekao je kako je odluku donio s dvojicom sinova, a portal je podsjetio kako je istu stvar Kuzmičić napravio kada je na kvizu “Najslabija karika” osvojio 14.000 kuna. Vjeroučitelj je objasnio kako je novac podijelio u više iznosa od tri do pet tisuća kuna i dio dao humanitarnim udrugama, a dio “prijateljima svećenicima koji će novac na svojim župama proslijediti konkretnim ljudima kojima je najpotrebniji”.

“Još u djetinjstvu sam slušao roditelje, koji su molili citirajući biblijsku Knjigu Mudrih izreka, da im Bog ne da ni bogatstva ni siromaštva, nego ono što je za život potrebno. Bog me je blagoslovio dvjema zdravim rukama i zdravom pameću da pošteno zarađujem i u miru kruh svoj jedem. Stalo mi je odgojiti svoje sinove da se uzdaju u taj Božji dar i u svojim životima, a ne da se nadaju nekim izvanrednim čudesima”, rekao je vjeroučitelj u izvrsnom svjedočanstvu koje će ovih dana zasigurno pročitati deseci tisuća ljudi koji nisu nužno u vjeri.

Ovome dodajmo da je Nikola Kuzmičić bio suradnik našega portala. Njegove tekstove možete pročitati OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net