Ruke

Međunarodna katolička udruga ‘Tu es Petrus’ uskoro će svečanom Euharistijom na grobu blaženoga Ivana Pavla Drugoga u bazilici sv. Petra slaviti sedmu godišnjicu.

Desetoga svibnja pod pokroviteljskom kanadskih biskupa održava se nacionalna hodnja za život. Prvotno je taj hod usmjeren prema poštovanju svakog ljudskog života od začeća do naravne smrti.

I u Bagdadu, u Iraku, održat će se posebna konferencija o sedmoj obljetnici pontifikata Benedikta XVI. Organizira je apostolski nuncij u Iraku, a glavno će izlaganje održati monsinjor Selim Sayegh, a nakon toga će se u latinskoj crkvi u Bagdadu slaviti Euharistija.

Na više od tisuću kvadratnih metara prostiru se potrebni sadržaji za tehničku i osnovnu izobrazbu oko 300 dječaka pogođenih gluhoćom. O tome će se brinuti salezijanski centar za gluhe u Cochabambi u Boliviji.

Vojna kapelanija u Velikoj Britaniji uputila je vjernicima molbu da 29. travnja na Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja mole za svećenička i redovnička zvanja. Vojni kapelani potaknuti su na to zbog nedostatka dušobrižnika u vojsci i policiji.

„Ponovno poći od Krista“ – tim je riječima iz apostolskoga pisma „Ulaskom u novo tisućljeće“ Ivana Pavla II. nadahnuta Godina milosti koju je odredila Australska biskupska konferencija, i koja će započeti 27. svibnja ove, a završiti 19. svibnja 2013. godine. Ta Godina milosti želi biti poticaj cijeloj Crkvi u Australiji na duhovni put, na vrijeme slušanja i molitve, na novi susret s Kristom – napomenuli su australski biskupi u posebnom priopćenju, u kojemu također ističu da će tijekom tih 12 mjeseci svi, kao zajednica vjernika, biti ohrabreni razmišljati o svojim pogreškama i grijesima, ali i o darovima i milosti, koji dolaze od Boga.

Tajvan se pak priprema za Godinu vjere, o čemu se posebno razgovaralo na redovitoj općoj skupštini regionalne Tajvanske biskupske konferencije s koje, među ostalim, stiže i ohrabrenje za hrabrost i zauzimanje u propovijedanju Evanđelja.(rv/bitno.net)