Crkva

U crkvi svete Obitelji na Tajvanu zaređen je isusovac Chia Sze Siong u nazočnosti od preko 800 vjernika. Posebice se mladomisnik obratio mladima koji su ga inače pratili pri ostvarenju poziva poručivši im: ‘Nemojte se bojati odgovoriti Gospodinu jer njegov je plan za svakoga od vas uvijek onaj najbolji.’ Novi pater provincijal mladomisniku je pak pun radosti izrazio želju da nastavi širiti evanđelje i duh svetoga Ignacija.

Pripravljajući se za sljedeći Svjetski dan mladih pod geslom stvaranja boljega svijeta mladi katolici Hong Konga posvetili su se odgojnoj djelatnosti u karitativnom služenju i zajedničkom životu da bi mogli iskoristiti svoje talente za istinski život u vjeri te da ispune svoje socijalno poslanje. Tako se mladi u župi sv. Vinka Paulskoga sastaju da bi raspravljali o socijalnim problemima, ali i da se podijele u skupine za obilazak siromašnih obitelji.

Kenijski Caritas otvara natječaj za mjesto komunikatora. Prema internetskim stranicama Kenijske biskupske konferencije proizlazi da bi kandidat trebao raditi na tri polja: na razvoju komunikacije online, na promicanju karitativnih zajedničkih djela i na širenju spoznaja o karitativnom konkretnom djelovanju. To znači da će morati razvijati i kontakte s medijima i potpuno biti zauzet za dobro Katoličke crkve, ističe agencija Fides. Uvjet je također da ima akademski stupanj u komunikaciji te trogodišnje iskustvo na tom polju.

Prošlih je dana u Myanmaru (bivšoj Burmi) ukinuta cenzura medija i promatrači to pozdravljaju kao povijesni događaj.

Biskup Konutma u Vijetnamu posjetio je bolnicu za gubavce u jednom selu gdje uglavnom žive katolici koji su izloženi različitim prijetnjama pa su im komunisti čak srušili i crkvu. Biskup je sve potaknuo na ustrajnost te na molitvu ističući kako je svaka njihova kuća zapravo crkva te im obećao više ih puta pohoditi da bi ih ohrabrio. (rv/bitno.net)