Vijesti iz Crkve u svijetu

Crkva

U crkvi svete Obitelji na Tajvanu zaređen je isusovac Chia Sze Siong u nazočnosti od preko 800 vjernika. Posebice se mladomisnik obratio mladima koji su ga inače pratili pri ostvarenju poziva poručivši im: ‘Nemojte se bojati odgovoriti Gospodinu jer njegov je plan za svakoga od vas uvijek onaj najbolji.’ Novi pater provincijal mladomisniku je pak pun radosti izrazio želju da nastavi širiti evanđelje i duh svetoga Ignacija.

Pripravljajući se za sljedeći Svjetski dan mladih pod geslom stvaranja boljega svijeta mladi katolici Hong Konga posvetili su se odgojnoj djelatnosti u karitativnom služenju i zajedničkom životu da bi mogli iskoristiti svoje talente za istinski život u vjeri te da ispune svoje socijalno poslanje. Tako se mladi u župi sv. Vinka Paulskoga sastaju da bi raspravljali o socijalnim problemima, ali i da se podijele u skupine za obilazak siromašnih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenijski Caritas otvara natječaj za mjesto komunikatora. Prema internetskim stranicama Kenijske biskupske konferencije proizlazi da bi kandidat trebao raditi na tri polja: na razvoju komunikacije online, na promicanju karitativnih zajedničkih djela i na širenju spoznaja o karitativnom konkretnom djelovanju. To znači da će morati razvijati i kontakte s medijima i potpuno biti zauzet za dobro Katoličke crkve, ističe agencija Fides. Uvjet je također da ima akademski stupanj u komunikaciji te trogodišnje iskustvo na tom polju.

Prošlih je dana u Myanmaru (bivšoj Burmi) ukinuta cenzura medija i promatrači to pozdravljaju kao povijesni događaj.

Biskup Konutma u Vijetnamu posjetio je bolnicu za gubavce u jednom selu gdje uglavnom žive katolici koji su izloženi različitim prijetnjama pa su im komunisti čak srušili i crkvu. Biskup je sve potaknuo na ustrajnost te na molitvu ističući kako je svaka njihova kuća zapravo crkva te im obećao više ih puta pohoditi da bi ih ohrabrio. (rv/bitno.net)

Objavljeno: 25. kolovoza 2012.

Možda vam se svidi