Crkva

Snažan poziv kršćanskim zajednicama na konkretno zauzimanje za okoliš, u skladu sa Socijalnim naukom Crkve o zaštiti svega stvorenoga – to je ukratko smisao izvještaja naslovljenoga „Ulaganje i izazovi ekologije za budućnost“, koje je prošlih dana objavila Francuska biskupska konferencija. Dokument, koji je rezultat dvogodišnjega ispitivanja, – kako izvještava agencija Apic – želi privući pozornost na veliki problem okoliša. To je tema koji su svjetska gospodarska i financijska kriza stavile u drugi plan, unatoč njezinim vrlo ozbiljnim posljedicama za budućnost planeta – istaknuto je u izvještaju.

Tkogod bio rukovoditelj, on je prije svega savjest, u smislu da je odgovorna osoba, te stoga i nositelj sustava vrednota u koje vjeruje – istaknuo je biskup Manuel Clemente, dopredsjednik Portugalske biskupske konferencije govoreći na susretu portugalskih kršćanskih poduzetnika i rukovoditelja. U svrhu rješavanja gospodarske krize, potaknuo je pak nazočne kršćanske poduzetnike da u društvu djeluju poput kvasca, kroz promicanje pravednijih i održivijih društveno-gospodarskih politika.

U Brazilu se neprekidno nastavlja hodočašće Križa i Gospine ikone, simbolā Svjetskoga dana mladeži, koji će se održati u srpnju 2013. godine u Rio de Janeiru. (rv/bitno.net)