Nedavna odluka Ustavnoga suda prema kojoj „obitelj“ čine osobe istoga spola, jednostavno je pravna nastranost – rekao je msgr. Juan Vicente Córdoba, tajnik Kolumbijske biskupske konferencije, ističući kako je troje, od pet članova suda, iznenada odlučilo promijeniti neke stvari za 45 milijuna kolumbijskih građana.

Crkva

Tražeći jednaka prava i mogućnosti, te puno dostojanstvo i slobodu, nadbiskup Joseph Coutts, predsjednik Pakistanske biskupske konferencije, u razgovoru je za agenciju Fides istaknuo da je najveći izazov za kršćane u toj zemlji biti prihvaćeni kao građani jednaki ostalima, nositelji jednakih prava, i slobodni ispovijedati svoju vjeru. Osim toga, nadbiskup je također napomenuo da je obrazovanje žuran problem za cijelo pučanstvo, a osobito za kršćane koji su na tom području diskriminirani.

Regionalna tajvanska biskupska konferencija odlučila je objaviti u rujnu ove godine pastoralno pismo kojim želi senzibilizirati Vladu i javno mnijenje za zaštitu ljudskoga života od pobačaja i suicida. Svrha je pisma – objasnio je pater Otfried Chan, glavni tajnik Biskupske konferencije, a prenijela agencija Ucan – reagirati na duhovnu prazninu i napetosti koje vladaju u tajvanskom društvu. Zbog spornih političkih odluka, naime, koje su ohrabrile seksualnu slobodu, pobačaj je u toj zemlji u stalnom porastu, a zbog skupoga života i sve većih zaduživanja obitelji, u zabrinjavajućem je porastu i broj suicida – istaknuo je pater Chan.

Nedavna odluka Ustavnoga suda prema kojoj „obitelj“ čine osobe istoga spola, jednostavno je pravna nastranost – rekao je msgr. Juan Vicente Córdoba, tajnik Kolumbijske biskupske konferencije, a prenosi blog „Seizmograf“, ističući kako je troje, od pet članova suda, iznenada odlučilo promijeniti neke stvari za 45 milijuna kolumbijskih građana. Obitelj je temeljna jezgra društva, a čine ju muškarac i žena – istaknuo je pritom msgr. Córdoba.

Češki su biskupi na svojoj općoj skupštini među ostalim razgovarali o sporazumu o nekretninama između Crkvi i Države, te o pripremama za jubilarnu Godinu svetih Ćirila i Metoda. (rv/bitno.net)