Ady

Ady Guzman-DeJesus iz Miamija dirnula je mnoge kada je u sudnici zagrlila mladića koji je ubio njezinu kćer Lourdes. 16-godišnji Jordyn Howe slučajno je prije dvije godine upucao svoju kolegicu, a sada će izbjeći zatvorsku kaznu zahvaljujući nagodbi na koju je pristala majka djevojčice.

– Žao mi je – rekao joj je mladić dok je ona u zagrljaju susprezala suze. Guzman-DeJesus objasnila je kako bi njezina kćer željela da mu oprosti.

Tragedija se dogodila prije dvije godine kada je Jordyn u školu ponio očuhov pištolj kako bi ga pokazao prijateljima. Dok su se vozili u školskom autobusu, Howeovi prijatelji su se igrali s pištoljem i pritiskali obarač. U jednom trenutku Howe ga je uzeo, uperio ga prema podu i pritisnuo obarač. Pištolj tada nije opalio, a kada ga je Howe uperio prema prijateljici, metak je usmrtio djevojčicu.

– Pravda je već ostvarena. To je značilo da mu opraštam – izjavila je hrabra majka koja s mladićem planira održavati predavanja o opasnosti od oružja u školama diljem zemlje.

Kako je prenio Miami Herald, sutkinja Ellen Sue Venzer rekla je da već 20 godina svjedoči ljudskim tragedijama, ali da ovakav čin oprosta nikada nije vidjela.

Vecernji.hr/Bitno.net