Dana 29. lipnja Zajednica mladih Božanskog milosrđa i Župa sv. Petra Priko Omiš organiziraju koncert duhovne glazbe te druženje. Prenosimo njihov poziv na koncert na kojem će nastupiti VIS Emanuel.

Emanuel

Naši dragi gosti su svima dobro poznata grupa Emanuel iz Velike Gorice. Oni svojim pjesmama ulaze u srca mnogih mladih i sve više postaju popularni na ovim prostorima, a i šire. Pridružite nam se tu večer da u veselju i pjesmi slavimo Gospodina našega Isusa Krista i Duha Svetoga koji nas uvijek iznova oduševljava.”Reci mi što voliš i ja ću ti reći tko si.” (sv. Ivan Pavao II.)

Grupa “Emanuel” je jedan od najpopularnijih bandova i dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često prisutni u programu radio postaja. Dolaze iz Velike Gorice i za sebe kažu da su zaljubljenici u kršćansku glazbu pa sukladno tome samo nju i sviraju. Sastav je osnovan 2001. godine. Glazbeni smjerovi kojima se približavaju su pop, rock, gospel…

Krajem 2006. godine sastav je objavio prvi autorski album. “On moj je Bog” sadrži trinaest pjesama, a ističemo kako Emanuel na tom albumu surađuje s imenima kao što su: Tommy Emmanuel, Maya Azucena, Massimo Savić i svećenik Ljubo Vuković, jedan od “pionira” duhovne glazbe u Hrvatskoj. Nakon prvog albuma uslijedili su vrlo zapaženi koncerti diljem zemlje, a posebno ističu nastupe na kojima su pozornicu dijelili s planetarno popularnim izvođačima; Kutless, London community gospel choir, Sarah Kelly, Fireflight, Suzanna Fields, Hillsong London…

Nakon “On moj je Bog” uslijedio je još jedan album. Radi se o “Venimus Adorare Eum” na kojem se nalazi jedanaest pjesama božićne tematike.Godine 2009. s pjesmom “Najbolji prijatelj” pobjeđuju na jednom hrvatskom festivalu duhovnih pjesama što je bila vrlo dobra najava live albuma koji je tada bio u pripremi. Krajem 2010. godine objavljuju live album “Najveći dar” na kojem su se našle obrade i prepjevi poznatih svjetskih hitova: Hosana (Hosanna by Brooke Fraser), Spasenja moć (Mighty to save by Reuben Morgan), Najveći dar (Greatest gift by Peter Wilson & Matt Redman), nekoliko skladbi istaknutih domaćih autora Brune i Vesne Lincender, Marije Lacković i Dražena Pavina. Sredinom 2011. godine dobivaju veliko priznanje kada je grupa angažirana za pripremu i realizaciju pretprograma na zagrebačkom Hipodromu, povodom posjeta Benedikta XVI. Hrvatskoj. Nakon toga uslijedila je prva europska turneja, vrhunac koje je bio koncert na madridskom trgu “Plaza de la Remonta”, u sklopu “JMJ MADRID 2011″, na kojem se mladi iz cijelog svijeta imaju prilike susreti s papom. Emanuel želi na suvremeni način približiti Boga Biblije generaciji kojoj su poslani.


Bitno.net