Meksikanka Alexandra Huerta (22), njezin brat Sergio (23) i njihov rođak Fernando Cuevas (18) morali su biti otpremljeni u bolnicu zbog teških fizičkih i psihičkih simptoma nakon što su organizirali spiritističku seansu, prizivajući duhove uz pomoć Ouija ploče, objavio je britanski The Daily Mali, prilažući i video na kojem se vidi Alexandra u stanju koje podsjeća na stanje opsjednutosti.

Cijela priča dogodila se u nedjelju u selu koje se zove Tepotzlan. Mladi su koristili ozloglašenu Ouija ploču jer su htjeli prizvati duhove – kako Daily Mail prenosi, Alexandra i Sergio željeli su razgovarati s svojim mrtvim roditeljima. Ono što je uslijedilo nedugo nakon “seanse” bilo je stravično – sve troje počeli su se grčiti i ispuštati čudne zvukove. Skrbnici brata i sestre, koji su uvjereni da su mladi postali opsjednuti demonima, ispričali su kasnije kako su se počeli moliti za njih, ali to je izazvalo još žešću reakciju.

Potom su pozvali lokalnog svećenika da izvrši egzorcizam nad njima, ali je ovaj to odbio jer je dobio informaciju da mladi nisu praktični vjernici. Kako je za stranicu The Catholic Exchange komentirao o. Vincent Lampert, službeni egzorcist američke biskupije Indiana, meksički svećenik je dobro učinio.

“Egzorcizam treba promatrati u kontekstu šire pastoralne skrbi. Ako osoba nad kojom se vrši egzorcizam nije otvorena za rast u vjeri, onda on može biti neučinkovit. Također, prije svakog egzorcizma treba utvrditi je li doista riječ o opsjednutosti ili nekom psihološkom fenomenu”, rekao je Lampert.

Nakon što je svećenik odbio egzorcizam, skrbnici Meksikanaca pozvali su hitnu pomoć koji su mlade, koji su se nekontrolirano tresli, morali prebaciti u bolnicu i tamo ih smiriti sedativima. Upravo su bolničari snimili video koji je kasnije objavljen na internetu i na kojem se vidi Alexandra (svezana, radi vlastite i sigurnosti ostalih) u bolničkim kolicima kako reži i grči se i govori svima oko sebe kako će umrijeti.

The Daily Mail je kasnije objavio i kako su Meksikanci prije spiritističke seanse uzeli “šamansku drogu”, odnosno čaj napravljen od listova biljke brugsmansije koja je otrovna i u većim količinama izaziva halucinacije, paralizu i druge burne simptome, a u većim količinama i ubija.

Je li stanje u kojem su se našli mladi posljedica konzumiranja te biljke ili nekih negativnih duhovnih fenomena, vjerojatno će pokazati vrijeme. Ono što je sigurno jest da većina egzorcista upozoravaju na duhovnu opasnost koja dolazi s spiritističkim seansama. Upravo je Oujia ploča (sastavljena od ploče na kojoj su ispisana slova i komada drveta koji se miče po njima, slažući riječi kojima duh komunicira s živima) često bila isticana kao opasna. Riječ je o duhovnim pojavama koje nisu nimalo bezazlene iako ljude do njih najčešće dovede znatiželja.

Prenosimo video na kojoj se vidi Alexandra Huerta uz napomenu da je riječ o šokantnom materijalu.

G. An. | Bitno.net