MIR S TOBOM

VIDEO Probleme s pružanjem mira na sv. misi koje smo svi iskusili Božanstvena komedija je obradila na genijalan način – obećavamo da ćete se smijati!

Zasigurno ste se mnogo puta susreli s različitim nedoumicama prilikom pružanja mira na svetoj misi. Iako svi pokušavamo djelovati dostojanstveno i sabrano, unutar nas se često odvijaju različite dileme. Božanstvena komedija u svom novom video uratku na urnebesan je način obradila sve moguće ‘problematične’ slučajeve.

 

 

Kada govorimo o ovoj temi, dobro je podsjetiti kako je papa Franjo 2014. odobrio okružnicu Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata u kojoj se upozorava na čine suprotne liturgijskim propisima prigodom pružanja znaka mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okružnica se dotiče pitanja poput pjevanja “pjesama za mir”, kretanja vjernika s njihovih mjesta, odlaska svećenika od oltara prigodom pružanja znaka mira, premještanja znaka mira u neki drugi dio mise, te vjerujemo da će informiranje o njezinom sadržaju pomoći dostojanstvenijem sudjelovanju na svetoj misi.

O navedenoj okružnici možete pročitati OVDJE.

Bitno.net

Objavljeno: 4. ožujka 2018.

Možda vam se svidi