Naime, tijekom akcije MIVA (Misijska vozila) skupljaju se sredstva koja će biti namijenjena misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila, jer da bi naši misionari došli do svojih ljudi i naviještali Isusa, da bi im pomogli u svakom pogledu, ponekad moraju prijeći i stotine kilometara po cestama koje su sve drugo nego ceste.

Tim prikupljenim sredstvima, odnosno kupljenim misijskim vozilima, nekome će biti spašen život, nekome vraćeno zdravlje, nekome će biti omogućen put u školu i još puno dobra. Akcija traje cijele godine kada vozači, kao i svi drugi sudionici prometa, imaju priliku dati svoj dar za sretno prijeđene kilometre. Koliko je moćan taj dar i kako uistinu rješava velike brige misionara u dalekim krajevima svijeta, svjedoče vozila koja su rezultat akcije MIVA. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavljena su 3 terenska vozila, 2 motora i 13 bicikala. Pomoći se može na razne načine.

– Organizirajte blagoslov vozila. Poslije sv. mise blagoslovite vozila i neka vjernici daruju svoj prilog za sretno prijeđene kilometre. To može biti u nedjelju sv. Kristofora, ali i bilo koji drugi dan koji vam odgovara (možda za početak ili kraj školske i pastoralne godine, na župni blagdan itd.). Nadalje, organizirajte biciklijadu. Uključite mlade iz zajednice i napravite humanitarnu biciklijadu kojom ćete prikupiti sredstava za bicikle u misijskim zemljama. Blagoslovite naljepnice. Ako nemate parkiralište uza župnu crkvu, možete blagosloviti naljepnice u crkvi te ih podijeliti vjernicima. Sigurno ste domišljati, imate mnoštvo ideja i mogućnosti. Javite nam se da zajedno organiziramo događaj – poručuju iz Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

MIVA već 90 godina pomaže u borbi protiv nepismenosti, siromaštva, bolesti, gladi i žeđi, a svake godine podsjeća na lijepe trenutke provedene na cesti i na sva sretna putovanja naših misionara. Istodobno potiče na solidarnost s onima koji će, po daru misijskog vozila, spasiti živote i vratiti zdravlje bolesnima, koji će siromašnima omogućiti pristup školi, koji će doći do vjernika koji misionare željno čekaju, koji će im dovesti i potrebnog materijala za gradnju crkve, za gradnju škola i ambulanti. Taj toliko potreban dar našim misionarima koji pomaže i spašava naše misionare i sve ljude u zemljama gdje oni djeluju, neka bude rezultat ove akcije MIVA.

PAPINSKA MISIJSKA DJELA

KSAVERSKA CESTA 12 A

10 000 ZAGREB

IBAN: HR6323600001101542876

POZIV NA BROJ PRIMATELJA: 303013

OPIS PLAĆANJA: Akcija MIVA Hrvatska

Bitno.net