Legendarni svećenik i egzorcist o. Gabriele Amorth (1925. ­– 2016.) kao službeni egzorcist Papine rimske biskupije mnoge je ljude oslobodio dugogodišnjeg demonskog utjecaja. Posebice je postao poznat po svojim knjigama Egzorcist govori i Novi izvještaji jednog egzorcista, u kojima je opisao svoju borbu sa Sotonom i otkrio tajne demonskog djelovanja. Dvije godine prije svoje smrti dopunio je, osuvremenio i odabrao tekstove iz tih knjiga objedinivši ih u posebnoj, konačnoj knjizi koju sada nakladnička kuća Verbum po prvi put objavljuje na hrvatskom jeziku pod naslovom Ispovijesti vatikanskoga egzorcista. Ovi zapisi poslužili su i kao nadahnuće za film Papin Egzorcist s Russellom Croweom u glavnoj ulozi, koji u kina dolazi početkom travnja.

Istovremeno s hrvatskom premijerom holivudske obrade Amorthova života Verbum će objaviti tu knjigu koja se nameće kao siguran i autentičan izvor informacija o životu i djelovanju ovog čuvenog egzorcista. Ispovijesti vatikanskoga egzorcista otkrivaju tajnoviti i stvarni svijet o. Gabrielea Amortha, pružaju fascinantan uvid u njegovo djelovanje i daju potresnu viziju njegovih svakodnevnih borbi s đavlom.

Dodatnu vrijednost knjige predstavljaju i mnogobrojni savjeti za pobjedu nad Zlim. Služeći se konkretnim primjerima, o. Amorth otkriva u knjizi kako razlikovati psihička oboljenja od opsjednuća, kako prepoznati znakove đavolske prisutnosti i koje metode demon koristi za svoja zloćudna djelovanja. Daje i odgovor na pitanja: ako je netko opsjednut, je li to njegova krivnja te kako se osloboditi opsjednutosti. Objašnjava kako se zaštititi protiv čaranja i uroka i znači li da, ako nam mnogo toga pođe po zlu, imamo neko prokletstvo. Savjetuje i kako se obraniti od Zloga, koje su molitve zaštite i oslobođenja najuspješnije i koja su to oružja koja svatko od nas treba upotrijebiti u borbi protiv sila tame.

Uz Amorthovu knjigu Ispovijesti vatikanskoga egzorcista Verbum će objaviti i posebnu knjižicu molitava Oslobodi nas od zla koju je priredio sam o. Amorth, sabravši u njoj moćne molitve za oslobođenje, ozdravljenje i zaštitu.

Amorthov bestseler Ispovijesti vatikanskoga egzorcista je već sada dostupan u preprodaji u Verbumovoj web knjižari na linku ovdje, a planirani početak isporuke je odmah po objavljivanju sredinom travnja. Više o knjizi možete saznati na istom linku.