Bostonska nadbiskupija potvrdila je na svojoj internetskoj stranici vijest koja već nekoliko dana  kruži internetom – večeras će u kampusu američkog prestižnog sveučilišta Harvard sotonisti javno održati ‘crnu misu’.

Nadbiskupija je izdala priopćenje u kojem izražava žaljenje zbog odluke sveučilišta da ovaj sotonistički obred dopusti u svojim prostorijama.

“Crkva, brineći za dobro katoličkih vjernika i svih ljudi, jasno ističe kako štovanje sotone odvaja ljude od Boga i zajednice, u suprotnosti je s dobrom i milosrđem, a sve one koji sudjeluju u njemu dovodi u opasnu blizinu zla”, piše u priopćenju nadbiskupije.

Tko je organizirao ovu sramotnu ‘crnu misu’ koja će biti otvorena za javnost? Studenti Harvard Extension Schooll  koja je dijelom harvardskog sveučilišta, odnosno njezin odjel koji se bavi “kulturalnim studijima”. Oni su u suradnji s sotonističkim hramom iz New Yorka organizirali događaj koji će, kako su i sami priznali, “biti parodija katoličkog euharistijskog slavlja”, te dodali kao “obred uključuje ritual obeščašćivanja posvećene katoličke hostije”, a sve u svrhu “proučavanja kultura”. Već ranije je nekoliko katoličkih blogera objavilo informaciju kako su sotonisti nabavili posvećenu hostiju, ukravši je iz neke Crkve. Međutim, uprava Harvard Extension School koja je objavila kako podržava “da se njihovi studenti slobodno okupljaju” tvrdi kako je dobila jamstva od organizatora da na ‘crnoj misi’ neće biti upotrijebljena posvećena hostija. Ali, ovo događanje, protiv kojeg je prosvjedovalo niz organizacija na Sveučilištu i van njega, nije spriječila. Inače, sotonisti će ‘crnu misu’ imati u Cambridge Queen’s Head Pub-u, prostoriji koja jednim od najfrekventnijh mjesta u sveučilišnom kampusu.

Bostonska nadbiskupij je osim javnom osudom ovoga događanja organizirala i niz molitvenih skupova koji će se održavati u isto vrijeme kada i sotonistički obred – u 20 i 30 po lokalnom vremenu (2 sata i 30 minuta ujutro po našemu vremenu). Na nekoliko mjesta bit će organizirano klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu, kao i procesija s Presvetim Sakramentom kroz grad. Udruga CitizenGO organizirala je potpisivanje peticije koja će bitu izravno upućena upravi Harvarda i u kojoj se prosvjeduje zbog ovog otvorenog bogohuljenja i uvrede kršćanima i svim ljudima dobre volje.

Pridružite se molitvi kojom se bostonska nadbiskupija suprotstavila ovom nečuvenom događaju ili potpišite peticiju ovdje.

G. An. | Bitno.net