Kardinali

U Vatikanu je jučer završilo treće zasjedanje Vijeća osmorice kardinalâ, koje od 13. travnja prošle godine pomaže Papi u upravljanju općom Crkvom i u razmatranju nacrta o reformi Rimske kurije, izvijestio je Radio Vatikan.

Jučer poslijepodne je održan i susret s kardinalima članovima Vijeća petnaestorice kardinalâ, koje se posebno bavi gospodarskim i organizacijskim problemima Svete Stolice. O prijepodnevnom je sastanku u Tiskovnom uredu Svete Stolice izvijestio pater Federico Lombardi, na uobičajenom briefingu za novinare. Papi je Franji – kako je rekao pater Lombardi – predan prijedlog reforme. Vijeće je osmorice kardinala intenzivno radilo te sa svoje strane donijelo smjernice koje je predstavilo Svetomu Ocu, a koje se odnose na dva područja o kojima se raspravljalo: jedno je cjelokupnost gospodarsko-organizacijske strukture Svete Stolice, te IOR (Vatikanska banka), koja je, međutim, specifičniji i ograničeni predmet.

Dva povjerenstva, koja su se bavila gospodarsko-organizacijskom strukturom Svete Stolice, i Vatikanskom bankom, a koja su saslušala osmorica kardinala, jučer su popodne izvijestila i Vijeće petnaestorice kardinala, koje se na poseban način bavi gospodarskim i organizacijskim problemima Svete Stolice.
Danas je u Vatikanu započeo Konzistorij o obitelji, i to pozdravom kardinala Angela Sodana, dekana Kardinalskoga zbora, a potom govorom Svetoga Oca. Nakon toga, uslijedlo je uvodno izlaganje kardinala Waltera Kaspera o obitelji, a potom slobodna izlaganja nazočnih kardinalâ. Vijeće osmorice kardinalâ ponovno će se sastati od 28. do 30. travnja, te od 1. do 4. srpnja.

RV | Bitno.net