Papa Franjo udružio se s poznatim svjetskim sportašima u svrhu dobrotvorne aukcije čiji je cilj pomoći bolnicama u dijelovima Italije koji su najpogođeniji koronavirusom.

Organizator aukcije je dobrotvorna inicijativa „We run together“ (Trčimo zajedno), iza koje stoji službeni vatikanski sportski tim Athletica Vaticana te još nekoliko talijanskih organizacija.

Osim pape Franje inicijativi su se pridružili trostruki svjetski biciklistički prvak Peter Sagan, koji je donirao bicikl u vatikanskim bojama, olimpijska skijaška prvakinja Sofia Goggia, koja je donirala potpisane pancerice, bivši talijanski reprezentativac Francesco Totti, koji je donirao svoj potpisani dres, te mnogi drugi.

Svi sudionici aukcije koji će licitirati za ponuđene predmete automatski će biti uključeni nagradnu igru u kojoj će moći osvojiti vatikanski dres s potpisom pape Franje.

Organizatori su inicijalno planirali 20. svibnja organizirati sportsko druženje olimpijaca i osoba s invaliditetom, ali nakon što je događaj otkazan, odlučili su se za online aukciju kako bi pomogli talijanskim bolnicama.

“Sav prihod donirat će se zdravstvenom osoblju bolnice Ivana XXIII. u Bergamu te zakladi Poliambulanza u Bresciji. Obje ustanove simboli su borbe protiv pandemije koja je pogodila planet. To je inicijativa pomoći i zahvale liječnicima, medicinskim sestrama i bolničkom osoblju. Oni su junaci! Oni žive svoju profesiju kao zvanje, junački, riskirajući vlastite živote kako bi spasili druge”, rekao je Papa, pozvavši sve koji mogu da se pridruže inicijativi.

Spomenuta online aukcija traje do 18. lipnja, a za ljeto su zakazane i druge aukcije u organizaciji kluba Athletica Vaticana.