Mali putnici u dobi od šest do deset godina tijekom vožnje mogu u interaktivnim tečajevima pokazati svoju umjetničku kreativnost. Riječ je uglavnom o djeci s posebnim potrebama i dijelom o djeci s poremećajima u ponašanju, uglavnom članova inozemnih useljeničkih obitelji. U lipnju će djeca, uz posebne vodiče, moći pohoditi i katedrale u svojim gradovima: Milanu, Bologni i Firenci.

“Za gotovo svu djecu to će biti prva vožnja vlakom i prvi pohod bazilici sv. Petra”, priopćeno je iz Vatikana o akciji “Vlak djece: putovanje kroz ljepote”. Talijanske željeznice za tu akciju dale su vlak sa sedam vagona i dragovoljno osoblje. Na željezničkim postajama za djecu će biti priređeni svečani dočeci. Akcija je usmjerena prema nepristranosti i duhovnoj radoznalosti malih ljudi, izjavio je predsjednik Papinskog vijeća za kulturu kardinal Gianfranco Ravasi. To je simbolično putovanje za budućnost i nadu mlade generacije.

[facebook]Želiš li čitati samo bitne informacije, klikni Like![/facebook]

Nakon prijema kod Pape “Vlak djece” vraća se u Milano. Kod ulaska i izlaska iz vatikanskog kolodvora vlaku će trebati mala pomoć vatikanske dizel-lokomotive, jer kolodvor nije opremljen električnim vodovima.

(ika/bitno.net)