Vatikan je priznao drugo čudo u procesu kanonizacije blaženog Johna Henryja Newmana. To znači da predstoje još samo dva koraka do konačnog proglašenja svetim. Teologinja časna sestra Kathleen Dietz je za Rome Reports potvrdila kako je sredinom studenog dobila informacije o potvrdi drugog čuda koje je prije toga potvrđeno od strane Nadbiskupije Chicago.

„Oni su bili zaduženi za istragu jer se čudo dogodilo u Chicagu. Radi se o ozdravljenju jedne studentice koja je bila u vrlo rizičnoj trudnoći. Odmah je ozdravila“, tvrdi Dietz. Časna sestra objašnjava kako činjenica da se čudo dogodilo u SAD-u potvrđuje kako u toj zemlji još uvijek postoji vjera.

„Naišla sam na neke doista upečatljive činjenice. Kardinal Newman je prije svega uvijek odgovarao na znakove vremena, a mi živimo u vremenu u kojem sve prožima kultura smrti. Zbog toga je značajno da je učinio čudo za život – ne samo za život mlade žene, nego i njezina nerođenog djeteta“, tvrdi Dietz.

Kardinal Newman je tijekom svojeg zemaljskog života imao posebno suosjećanje prema onima koji pate, a to se očito nastavilo i nakon njegove smrti. „Apsolutno sam sigurna da će kardinal Newman biti kanoniziran. Postoji velika nada kako bi se to moglo dogoditi već sljedeće godine“, naglašava teologinja.

Više o blaženom kardinalu Newmanu možete pročitati OVDJE.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=PZhL51_arvM

Rašeljka Zemunović | Bitno.net