Papa Franjo u u srijedu, 31. siječnja, u sklopu privatne audijencije primio američkog redatelja i dobitnika Oscara Martina Scorsesea, javlja Rome Reports.

Talijansko-američki redatelj, koji je nedavno zaslužio deset nominacija za Oscar za film “Ubojice cvjetnog mjeseca”, Papi poklonio knjigu o svojem zadnjem filmu. Inače, Scorsese je rođen u New Yorku i odrastao je u talijanskoj katoličkoj obitelji.

Martin Scorcese je postao redovit gost u Vatikanu koji se s Papom susreo u nekoliko navrata. Posljednji susret dogodio se  krajem svibnja 2023. kada je Sveti Otac je primio slavnog redatelja i njegovu suprugu Helen nakon Filmskog festivala u Cannesu gdje je prikazan njegov film “Ubojice cvjetnog mjeseca”.

Oscarom nagrađeni redatelj Martin Scorsese potvrdio je da je završen scenarij za njegov novi film “Život Isusov”.  Scorsese je o filmu, čiji je scenarij pisao s Kentom Jonesom, govorio za Los Angeles Times. Snimanje bi trebalo početi ove godine, a film će se temeljiti na knjizi Shūsakua Endōa “Život Isusov”.