Povodom šeste obljetnice pontifikata pape Franje Vatican News je objavio video u kojem su prikazani istaknuti trenuci iz posljednjih dvanaest mjeseci pontifikata pape Franje

Foto: Shutterstock

Kroz video isječke i fotografije prikazani su mnogi trenutci radosti kao što su slike sa Svjetskog dana mladih u Panami i dobrodošlica Svetome Ocu u „Casa Hogar“, ali i pogled djece u učionici Pavla VI. i izazov biskupske sinode o mladima.

U videu, koji traje nešto više od minute, također je prikazana Papina blizina s djecom, bolesnima i starijim osobama. Prikazan je i dirljivi zagrljaj između Franje i mladića Safa Al Abbije na Sinodi o mladima, blizina Pape sa zatvorenicima na Misi Večere Gospodnje na Veliki četvrtak u zatvoru Regina coeli u Rimu i povijesni posjet Ujedinjenim arapskim emiratima.

U videu se, između ostalog, mogu pogledati prizori s Križnoga puta na Koloseju, pokorničko bogoslužje prigodom Susreta o zaštiti maloljetnika u Crkvi i odlazak na vježbe duhovne vježbe sa članovima Rimske kurije u Casa Divin Maestro u Aricciji.

IKA | Bitno.net