Na jučerašnjoj Općoj audijenciji pape Franje dogodio se jedan neplaniran i dirljiv trenutak.

Jedan dječak je prošao sve moguće straže i osiguranje, izašao na pozornicu, nezainteresirano prošao pored Pape i njegova tajnika Georga Gänsweina i uputio se prema švicarskom gardistu. Htio je provjeriti je li gardist živ ili lutka. Kada je shvatio da je gardist “pravi”, pozvao je i sestru na pozornicu.

Nakon što je na pozornicu izašla i mama, ispostavilo se da su Papini sunarodnjaci, iz Argentine. Dječak je autističan, doznao je papa Franjo, a cijeli događaj natjerao ga je da kaže nešto novo tijekom ranije predviđenog govora.

“Ovaj dječak ne može govoriti, nijem je. Ali, zna kako komunicirati, kako izraziti sebe. Zamislio me je. On je slobodan. Pomalo nediscipliniran… ali slobodan. Pitam se – jesam li i ja tako slobodan pred Bogom? Kada Isus govori da moramo biti poput djece, govori nam da moramo imati slobodu koju dijete ima pred svojim ocem. Mislim da nam je ovaj dječak upravo propovijedao. Molimo se Bogu za milost da progovori”, rekao je papa Franjo.

Pogledajte video.

Un nene con autismo irrumpió al Papa

Un nene con autismo se metió en medio de la audiencia del Papa. Su mamá intentó detenerlo pero Francisco lo dejó: “Es argentino e indisciplinadamente libre” https://clar.in/2r9bJjG

Objavljuje Clarín u Srijeda, 28. studenoga 2018.

Bitno.net