Uoči božićnih slavlja Papa će 23. prosinca prijepodne tradicionalno primiti svoje suradnike iz Rimske kurije u Sala Clementina u Apostolskoj palači.

Na Badnjak, 24. prosinca, služit će polnoćku u bazilici Sv. Petra u Vatikanu s početkom u 19.30 sati, kao što je to bilo i prošle godine zbog ograničenja u pandemiji koronavirusa.

Na Božić, 25. prosinca, uputit će u podne uobičajenu božićnu poruku i podijeliti blagoslov Urbi et Orbi – Gradu i svijetu. U priopćenju Tiskovnoga ureda nije navedeno mjesto na kojemu će to učiniti; prošle je godine to bilo u bazilici Sv. Petra pred kamerama, umjesto s balkona Apostolske palače.

U petak 31. prosinca, na Silvestrovo, Papa će u bazilici Sv. Petra u 18 sati predvoditi molitvu večernje i tradicionalni Te Deum – Tebe Boga hvalimo na kraju 2021. godine.

Sveti Otac će u subotu 1. siječnja, na blagdan Blažene Djevice Marije Majke Božje i 55. svjetski dan mira kojemu je izabrao temu „Obrazovanje, rad i dijalog među generacijama: alati za izgradnju trajnoga mira“, misno slavlje u vatikanskoj bazilici predvoditi u 10 sati.

Papa predvodi i svečanu misu na svetkovinu Bogojavljenja 6. siječnja, a na blagdan Krštenja Gospodinova, 9. siječnja, uobičajeno će krstiti više djece u Sikstinskoj kapeli, navodi se u priopćenju Tiskovnoga ureda.