Na Facebook stranici Vatican Newsa objavljena je molitva za zdravlje pape emeritusa Benedikta XVI. Molitva glasi ovako:

„Pomolimo se.
Svemogući, vječni Bože,
ti si vječno zdravlje onih koji u tebe vjeruju.
Čuj naše molitve za tvog bolesnog slugu Benedikta
za kojega zazivamo pomoć tvoje nježne milosti,
po Kristu Gospodinu našemu. Amen.“

Papa Franjo je na današnjoj općoj audijenciji pozvao vjernike da mole za „vrlo bolesnog“ Benedikta XVI. “Sve vas molim za posebnu molitvu za papu emeritusa Benedikta, koji u tišini podupire Crkvu”, poručio je Sveti Otac. “Sjetite ga se – vrlo je bolestan – moleći Gospodina da ga utješi i da ga u njegovom svjedočanstvu ljubavi prema Crkvi podupre do kraja”, zaključio je svoj apel.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni dao je u srijedu 28. prosinca izjavu o zdravstvenom stanju pape emeritusa Benedikta XVI. u kojemu je naveo da je u posljednjih nekoliko sati došlo do pogoršanja, ali je situacija trenutačno pod kontrolom.

„Što se tiče zdravstvenog stanja pape emeritusa, za kojega je papa Franjo zamolio molitvu na kraju jutrošnje opće audijencije, mogu potvrditi da je u posljednjih nekoliko sati došlo do pogoršanja zbog njegove poodmakle dobi. Situacija je trenutačno pod kontrolom, a liječnici stalno prate stanje pape emeritusa“, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Njemačke biskupske konferencije biskup Limburga Georg Bätzing također se pridružio pozivu pape Franje na molitvu za papu emeritusa. „Moje misli su s papom emeritusom. Pozivam vjernike u Njemačkoj da mole za Benedikta XVI.“, izjavio je biskup Bätzing KNA.

Njemački kancelar Olaf Scholz poželio je oporavak Benediktu XVI. „Scholzove misli su s Benediktom XVI.“, rekla je zamjenica glasnogovornice Vlade Christiane Hoffmann u srijedu u Berlinu.

Biskup Passaua Stefan Oster kazao je da je Benedikta XVI. vidio u studenome i da ga je zatekao „još uvijek vrlo pozornog“, no i da se moglo osjetiti da je fizički već vrlo slab.

CNA javlja kako je i predsjednik Talijanske biskupske konferencije, kardinal Matteo Zuppi, izjavio da se tamošnji biskupi također mole za Benedikta XVI.