papa franjo, glumiti

Premda su mnogi mediji, a među njima i hrvatski, jučer prenijeli kako će papa Franjo glumiti “samog sebe” u filmu Beyond the Sun, danas su iz Vatikana demantirali tu vijest.

“Papa nije glumac”, izjavio je za Radio Vatikan Mons Dario Edoardo Viganò, pročelnik vatikanskog Tajništva za komunikacije.

Ostaje pitanje hoće li se onda Papa pojaviti u filmu na neki drugi način, posuđenom snimkom ili slikom, međutim sigurno je, kako je javljeno iz Vatikana, da neće glumiti u njemu.

Podsjećamo, jedna marketinška tvrtka iz Los Angelesa objavila je priopćenje u kojem je pisalo kao će Sveti Otac Franjo “glumiti sebe u obiteljskom filmu ‘Beyond the Sun'”. Riječ je o obiteljskom filmu s temeljem u Evanđelju kojeg radi produkcijska kuća AMBI Pictures, a cilj mu je pomoći djeci “učiti i implementirati Isusove ‘prispodobe’ na način da prikazuje djecu iz različitih kultura u potrazi za Isusom u svijetu koji ih okružuje”.

U priopćenju je također citirana i Monika Bacardi, suonivačica AMBI-a, koja je izjavila: “Zahvaljujemo na dozvoli pape Franje da ga snimimo i njegovu sliku iskoristimo u filmu”. Uz tekst nalazila se i slika koja je prikazivala Papu i drugog suosnivača AMBI-a, Andrea Iervolina, tijekom zajedničkog susreta u Vatikanu.

Sav profit trebao bi ići dvjema dobrotvornim organizacijama u Argentini, koje pomažu mladima i djeci u potrebi.

Tino Krvavica, CNS | Bitno.net