Kardinali savjetnici ponovno su se sastali s papom Franjom na 33. sastanku Vijeća kardinalā. Njihov će rad biti podijeljen na tri dana, do srijede, 19. veljače. Na dnevnom je redu nacrt dokumenta koji će zamijeniti apostolsku konstituciju „Pastor Bonus“ svetoga Ivana Pavla II., koja je na snazi od 28. lipnja 1988. godine, a koja sadrži 193 članka, 2 dodatka te promjene koje su uveli Benedikt XVI. i papa Franjo.

Na 32. sastanku skupine C6, održanom u prisutnosti pape Franje od 2. do 4. prosinca prošle godine, nastavio se razgovor o nacrtu nove apostolske konstitucije. Pritom je posebna pozornost – kako je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice – posvećena odnosima između Kurije i biskupskih konferencija, te nazočnosti vjernika laika, muškaraca i žena, na odlučujućim dužnostima u uredima Kurije i drugim tijelima Crkve, kao i razmatranju teološko-pastoralnih temelja tih vidika.

Tiskovni je ured Svete Stolice o tom sastanku izvijestio također da su na stol Vijeća kardinalā stigli neki prijedlozi za tekst nove apostolske konstitucije, odnosno materijal skupljen od rujna pa do nekoliko dana prije početka sastanka, koji će – kako je istaknuto u priopćenju iz prosinca prošle godine – biti pročitani i razmotreni na sljedećem sastanku u veljači 2020. godine.

Vatican News | Bitno.net