Objavljeni su rezultati testova na koronavirus obavljenim u Domu sv. Marte u Vatikanu, rezidenciji Svetog Oca. Među ukupno 170 testiranih zaposlenika Vatikana i stanovnika Doma sv. Marte dvije nove osobe bile su pozitivne, no među njima nije papa Franjo, prenosi Vatican News u subotu 28. ožujka.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni (43) potvrdio je da papa Franjo nije među zaraženima, pozivajući se na rezultate testova na COVID-19 koje je proveo vatikanski Odjel za zdravlje i higijenu, a rezultate kojih je zaprimio u subotu popodne.

„Mogu vam potvrditi da niti Sveti Otac Franjo, niti njegovi najbliži suradnici, nisu među pozitivnima na koronavirus“, potvrdio je Bruni dodavši da je jedna od dvije osobe kojima je testom potvrđen koronavirus službenik Državnog tajništva Svete Stolice i stanovnik Doma svete Marte.

„Jedna od osoba koja se pokazala pozivnom na COVID-19 već je bila u samoizolaciji jer je imala simptome bolesti koji upućuju da je zaražena tim virusom, no stanje mu nije osobito kritično“, izjavio je Matteo Bruni.

S ova nova dva slučaja, sada ima ukupno šest oboljelih od koronavirusa među službenicima Svete Stolice i stanovnicima Vatikana.

IKA | Bitno.net