Foto: Shutterstock.com

Događanje ’24 sata za Gospodina’, koje je papa Franjo najavio na jučerašnjem Angelusu, inicijativa je Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, a unutar nje vjernici bi unutar svake biskupije trebali idući petak i subotu imati na raspolaganju barem jednu crkvu koja će biti otvorena za ispovijed cijeli dan i noć – od petka do subote popodne.

Događanje će započeti u petak 28. ožujka u 17 sati, nakon čega će crkve biti otvorene za vjernike koji će se moći ispovjediti ili moliti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. U Rimu, događanje će započeti euharistijskim slavljem u bazilici svetog Petra u 17 sati, a nakon toga će nekoliko crkava u središtu grada biti otvorene za molitvu i ispovijed sve do 17 sati u subotu. Papa je istaknuo kako će u događanju osim rimske sudjelovati i mnoge biskupije diljem svijeta u kojima će biti otvorena barem po jedna crkva. Već ranije je najavljeno kako će i Papa ispovijedati u bazilici svetog Petra u petak navečer.

Kako je objavljeno, Papinsko vijeće se nada da će ovo događanje postati redovitim, te da će se održavati za svaku korizmu. Za sada nema informacije hoće li neka od hrvatskih dijeceza sudjelovati u ovom događanju.

G. An. | Bitno.net