Na susret s papom Franjom prijavilo se više od 17 tisuća zaručnika iz cijeloga svijeta, od kojih 50-ak iz Hrvatske. Prijave za susret produžene su do 12. veljače

Papinsko vijeće za obitelj javlja kako se za susret s papom Franjom 14. veljače na Valentinovo prijavilo više od 17 tisuća zaručnika iz cijeloga svijeta. S obzirom da taj broj uvelike premašuje kapacitet dvorane pape Pavla VI., papa Franjo je predložio da se susret održi na Trgu sv. Petra.

Trg će biti otvoren od 9 sati ujutro. U 11 sati započet će uvodni program s razmatranjima i svjedočanstvima. Sveti Otac pridružit će se zaručnicima točno u podne. Za Susret nisu potrebne ulaznice, ali se podsjeća da je namijenjen zaručnicima koji se pripremaju za ženidbu.

S obzirom na kapacitet Trga sv. Petra prijave, koje su obvezatne za sve sudionike, produžene su do 12. veljače. Adresa na koju se zaručnici mogu prijaviti je events@family.va.

Prema dosad zaprimljenim prijavama na Susretu će sudjelovati 50-ak zaručnika iz različitih krajeva Hrvatske koji će na hodočašće krenuti u pratnji svećenika i bračnog para angažiranih u pastoralu braka i obitelji.

Za sve dodatne informacije obratite se voditelju Ureda HBK za život i obitelj dr. Petru Krešimiru Hodžiću, 01/ 56 35 034.