Lukrecija Mamić

Sveti je otac Benedikt XVI. preko kardinala državnog tajnika uputio poruku biskupu biskupije Ngozi, Družbi Službenica milosrđa u Bresci, obitelji i rodbini Francesca Bazzanija, nakon tragičnih događaja 27. studenoga, koji su se zbili u misiji Kirembe, koja pripada biskupiji Ngozi, kada su tijekom oružane pljačke ubijeni hrvatska časna sestra Lukrecija Mamić i jedan laik dobrovoljac, a jedna je redovnica ranjena.

Saznavši žalosnu vijest o ubojstvu sestre Lukrecije Mamić i gospodina Francesca, Sveti Otac izražava iskrenu sućut Družbi Službenica milosrđa, obitelji i rodbini gospodina Bazzanija i svekolikoj zajednici biskupije Ngozi.

Sveti Otac moli Boga, Oca svakog milosrđa, da u svoje kraljevstvo primi preminule koji su cijeli svoj život posvetili služenju bolesnih i siromašnih, te da u ovoj kušnji obdari hrabrošću i nadom sestru Carlu Luciju Brienza – stoji u poruci, a prenijela je agencija Fides.

Kao duhovnu utjehu sestrama Družbe Službenica milosrđa, obitelji Bazzani i svima koje su pogodile ove užasne smrti Sveti Otac udjeljuje svoj apostolski blagoslov – stoji u zaključku Papine poruke. (rv/bitno.net)