Papa

Mirotvorci su svi oni koji dan za danom nastoje pobijediti dobrim zlo, snagom istine, oružjem molitve i praštanja, poštenim i neporočnim radom, znanstvenim istraživanjem u službi života, djelima duhovnoga i tjelesnog milosrđa. Mnogobrojni su mirotvorci, ali nisu bučni. Oni poput krušnog kvasca čine da se čovječanstvo razvija prema Božjem planu – istaknuo je Benedikt XVI. dodajući:
Isus, utjelovljena riječ Božja, došao je ljudima donijeti mir koji svijet ne može dati. Himan  ‘Slava Bogu na visini’ je kršćanska pjesma na svoj zemlji – ustvrdio je Benedikt XVI. ističući važnost da djela prate riječi. Ta se pjesma iz srca i s usana pretvara u stvarne geste, u djela ljubavi koja se očituju u dijalogu, razumijevanju i pomirbi – objasnio je Sveti Otac a potom se obratio Djevici Mariji.

U prvoj marijanskoj molitvi ove godine, molimo presvetu Mariju, Majku Božju, da nas blagoslovi kao što majka blagoslivlja svoju djecu koja kreću na put. Nova je godina poput putovanja: sa svjetlom i milošću Božjom neka bude put mira za svakoga čovjeka i svaku obitelj, za svaku zemlju i za cijeli svijet – poželio je Benedikt XVI.

Pozdravljajući vlasti koje su mu čestitale blagdane, Papa je svoje misli upravio svima, naročito mladima koji su u Rim došli na europski susret Zajednice Taizé, a potom je izrazio svoju blizinu crkvenim inicijativama za Svjetski dan mira, posebice Talijanskom mimohodu za mir u gradu Lecce, te rimskom mimohodu za mir organiziranom pod pokroviteljstvom Zajednice svetoga Egidija, kao i članovima pokreta Obiteljska ljubav, koji su upriličili molitvena bdijenja na Trgu svetoga Petra u Rimu, te Milanu i L’Aquili. Svima želim obilje mira i dobra za svaki dan u novoj godini – zaključio je Benedikt XVI.(rv/bitno.net)