Sestra Cristina Scuccia, uršulinka koja je nedavno pobijedila na talent showu The Voice of Italy i za nagradu snimila svoj debut CD, susrela se u srijedu s papom Franjom na Općoj audijenciji i darovala mu – svoj CD.

Podsjetimo, nakon što je sestra objavila svoj najavni single s albuma – obradu Madonnine pjesme “Like a Virgin” (Kao djevica) čulo se puno kritika na njezin račun jer je riječ o pjesmi autorice koja koristi erotske aluzije u svojim pjesmama. Sestra je objasnila kako je željela ponuditi svoje tumačenje teksta, oslobođeno od takvih aluzija i usmjereno na pozitivnu poruku pjesme. U razgovorima za medije sestra Cristina je naglašavala kako sve što radi, radi zbog evangelizacije pri čemu koristi dar koji joj je Bog dao.

Što Papa misli o njezinom CD-u i nastupima nejasno je. Ono što se zna jest da se Gianfranco Ravasi, predsjednik Papinskog vijeća za kulturu svojedobno na društvenim mrežama pozitivno izjasnio o nastupu sestre Cristine. Također, talijanska uršulinka jedna je od glavnih lica kampanje kojom se promovira Svjetski dan mladih koji će se održati u Krakowu 2016.

Goran Andrijanić | Bitno.net