Papa emeritus Benedikt XVI. primio je u srijedu na dar jaslice iz svoje rodne Bavarske.

Udruga prijatelja bavarskih jaslica uručila je Benediktovom osobnom tajniku, nadbiskupu Georgu Gänswienu, dvoje jaslice. Jedne za umirovljenog njemačkog papu, a druge za papu Franju objavio je CNA Deutsch.

Uručenje se dogodilo u prostorijama Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije tijekom hodočašća članova bavarske udruge u Rim koje je prevodio njezin predsjednik mons. Martin Martlreiter.

Skupini se pridružio i biskup Regensburga Rudolf Voderholzer koji se na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije susreo s Benediktom XVI. u Vatikanu.

Regensburška biskupija na svojem je Twitter profilu objavila fotografije 94-godišnjeg Pape emeritusa kako sjedi između Voderholzera i Gänsweina držeći jaslice koje je dobio na dar.

Članovi bavarske udruge sudjelovali su i u godišnjoj izložbi “100 jaslica u Vatikanu”, koja se održava pod slavnom vatikanskom kolonadom koja okružuje Trg svetog Petra.

“Zahvaljujući potpori biskupa Rudolfa Voderholzera omogućeno nam je sudjelovanje u međunarodnoj izložbi jaslica pod Berninijevim kolonadama ove godine”, kazao je biskup Martlreiter.

Jaslice koje je dobio Benedikt prekrivene su snijegom kako bi dobile bavarski ugođaj. “Ovaj prikaz, naravno, ima vrlo posebno značenje u zemljama sjeverno od Alpa”, kazao je Martlreiter.