Posjet zatvorenika Sikstinskoj kapeli

Pedeset zatvorenika rimskog zatvora Rebibbia doživjelo je u nedjelju intimnost prostora Sikstinske kapele tijekom privatnog obilaska kojeg je organizirao Vatikan, prenose Religion News Service i Associated Press.

Uz Sikstinsku kapelu, u kojoj je zatvorenicima bilo dopušteno slušati Papin podnevni Angelus, posjetili su Vatikanske vrtove i baziliku sv. Petra.

Carmine, jedan od gostiju, rekao je za Radio Vatikan: „U društvu nas uvijek gledaju na određeni način. Danas smo bili tretirani kao VIP gosti.“ Na to se nadovezao izvršni upravitelj rimskog zatvora Stefano Ricca rekavši kako će nedjeljni posjet dugo ostati u njihovim srcima i mislima.

Papa je u nekoliko navrata pokazao svoju naklonost i brigu prema skupinama s ruba društva. Tako je u već spomenutom zatvoru Rebibbia služio obred za Veliki četvrtak, opravši tom prilikom noge dvanaestorici zatvorenika. Također za vrijeme boravka u Philadelphiji, koji će se dogoditi u sklopu šireg apostolskog posjeta Kubi i Sjedinjenim Američkim Državama, Papa bi se trebao susresti sa zatvorenicima zatvora Curran-Fromhold.

Bitno.net