Papa

Program pohoda, kojim će završiti Svjetski susret obitelji, objavljen je 28. veljače na tiskovnoj konferenciji održanoj u Milanu.

Glavne su dijelove Papina posjeta Milanu predstavili milanski nadbiskup kardinal Angelo Scola, i predsjednik Papinskoga vijeća za obitelj kardinal Ennio Antonelli. Sveti će Otac sletjeti u milansku zračnu luku Linate 1. lipnja oko 17 sati, te se odmah potom u katedrali susresti s građanima. U 19 sati i 30 minuta poći će u milansku Scalu gdje će biti održan koncert u njegovu čast.

Među najvažnijim događajima na programu u subotu, 2. lipnja, nalazi se susret s krizmanicima na stadionu San Siro, te navečer, u 20 sati i 30 minuta, slavlje s obiteljima iz cijeloga svijeta u velikom parku u sjevernom dijelu grada. U istom će parku u nedjelju, 3. lipnja, papa Benedikt XVI. predvoditi Svetu Misu koja će završiti molitvom Anđeoskoga pozdravljenja. Popodne će pozdraviti organizatore Svjetskoga susreta obitelji, te se zrakoplovom vratiti u Rim oko 17 sati i 30 minuta. Svjetski susret obitelji važan je crkveni događaj na koji će poći i hrvatske obitelji.(rv/bitno.net)