Putovanje pape Franje bit će obilježeno brojnim službenim susretima, ali i trenutcima molitve i susreta s izbjeglicama.

Polazeći iz međunarodne zračne luke Fiumicino u Rimu u 8:30, Papin je dolazak na Maltu predviđen za 10 sati, gdje je zakazana i svečana dobrodošlica. Od tamo će se uputiti u Palaču Velikog majstora u Valleti, u posjet predsjedniku Georgeu Williamu Velli, a u 11:35 slijedi susret s premijerom Robertom Abelom. Zakazan je i sastanak s vlastima i diplomatskim zborom. Tom će prigodom Papa uputiti prvi govor.

U popodnevnim će se satima, u 15:50, Papa katamaranom uputiti za Gozo, drugi najveći otok malteškog arhipelaga. Previđen je dolazak u 17 sati, te će se pola sata nakon toga održati molitva u Nacionalnom svetištu “Ta’ Pinu”, gdje će Papa imati propovijed. Sveti Otac će u 19:30 krenuti prema Apostolskoj nuncijaturi gdje će biti smješten za vrijeme posjeta.

Idući dan prva točka dnevnoga reda je privatan susret s članovima Družbe Isusove u 7:45 u nuncijaturi u Rabatu. U 8:30 Papa će posjetiti špilju svetoga Pavla uz istoimenu baziliku. To je simbolično mjesto u spomen na brodoloma Apostola oko 60. godine. Predviđen je tamo trenutak molitve Svetoga Oca, koji će potom u 10:15 slaviti misu u Floriani te potom izmoliti molitvu Anđeoskog pozdravljenja.

Papino će poslijepodne biti posvećeno migrantima. U 16:45 će u Centru za migrante „Ivan XXIII. Peace Lab“ u Hal Faru susresti se s grupom izbjeglica i održati govor. Ovo će biti posljednja postaja putovanja, nakon čega će se Papa uputiti prema međunarodnoj zračnoj luci u Malti, gdje će biti oproštajna ceremonija u 17:50. Polazak za Rim predviđen je u 18:15, a slijetanje u Fiumicinu u 19:40.