Kako javlja Vatican News, na Svjetski susret mladih prijavljeno je više od 400.000 mladih. Susret se održava pod geslom “Tih dana usta Marija i pohiti” (Lk 1, 39).

Papa će za Lisabon krenuti 2. kolovoza te je predviđeni polazak u 7.50 iz rimske zračne luke Fiumicino. Trebao bi stići oko 10 sati u zračnu bazu Figo Maduro u Lisabonu. Potom će ga u Nacionalnoj palači u Belèmu dočekati portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa. Također u četvrti Belèm, u kulturnom centru, susrest će se s vlastima, civilnim društvom i diplomatskim zborom u 16.45.

U Apostolskoj nuncijaturi susrest će se s premijerom te će u 17.30 u samostanu dos Jerònimos moliti Večernju molitvu s biskupima, svećenicima, đakonima, redovnicima i redovnicama, sjemeništarcima i pastoralnim djelatnicima.

Papa Franjo će se u 3. kolovoza ujutro sastati sa studentima u prostorijama Portugalskog katoličkog sveučilišta. Potom će iz Lisabona krenuti prema obližnjem Cascaisu, gdje će se susresti s mladima iz „Scholas Occurentes” koji tamo imaju sjedište. Poslijepodne će se vratiti u portugalski glavni grad na svečanost dočeka Svjetskog dana mladih koja će se održati u parku Eduarda VII.

Nekolicina mladih sudionika Svjetskog dana mladih imat će priliku primiti sakrament pomirenja kod pape Franje na trgu „so Impèrio” u Belèmu 4. kolovoza. Sveti Otac će u 9:45 otići u župni centar „de Serafina” kako bi se susreo s predstavnicima nekih centara za pomoć i dobrotvorne svrhe. U 12 sati je ručak s mladima u Apostolskoj nuncijaturi, dok će u 18 sati Papa predvoditi križni put s mladima u parku Eduarda VII.

Papa će posjetiti svetište Gospe Fatimske 5. kolovoza u jutarnjim satima. Papa Franjo će iz Lisabona krenuti helikopterom prema stadionu Fatima u 8 sati, a u 9.30 molit će krunicu s oboljelim mladima u kapelici ukazanja. Oko podneva je predviđen povratak u glavni grad. Predviđena su potom dva susreta: u 18 sati uobičajeni privatni susret s članovima Družbe Isusove u Colégio de S. João de Brito, a u 20.45 bdijenje s mladima u parku Tejo.

Papa će završnu misu Svjetskog dana mladih slaviti u parku Tejo u 9 sati. Poslijepodne će se održati susret s volonterima Svjetskog dana mladih na „passeio marìtimo” u Algèsu, prije oproštajne svečanosti u zračnoj baza Figo Maduro.

Papin povratni let za Rim krenut će u 18.15, a predviđeni dolazak u zračnu luku Fiumicino je u 22.15.