Salvadorske novine El Diario Hoy objavile su vijest o čudu koje po zagovoru blaženog Oscara Romera doživjela jedna teško bolesna žena, donosi Catholic Herald. Gospođa Cecilija je u kolovozu 2015. godine imala ozbiljnih komplikacija u trudnoći. Nakon što je rodila, dijagnosticiran joj je Hellp sindrom, stanje koje uzrokuje oštećenje jetre i može ugroziti život.

Liječnik je tada njezinom suprugu poručio: „Molite Boga jer ona će vjerojatno izgubiti život.“ Njezin suprug je otišao kući, otvorio bakinu Bibliju, u kojoj je ugledao sličicu blaženoga Oscara Romera. Premda je, kako kaže, osjećao averziju prema bakinim molitvama, počeo je moliti za njegov zagovor.

U međuvremenu je Cecilija završila u komi. Probudila se 10. rujna i bila je potpuno zdrava. Supružnici su znali da je njezin oporavak bio čudesan, ali o njemu nisu nikome pričali. Naposljetku su se povjerili svojem župniku koji je kompletnu dokumentaciju poslao u Vatikan. Početkom ovoga mjeseca, 7. ožujka, iz Vatikana je stigla potvrda kako je ovo čudo također pripisano blaženom Oscaru Romeru.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net