U Rimu, 28. veljače 2013. godine.

Dragi vjernici Zagrebačke nadbiskupije, nalazeći se u Rimu, gdje se u ovim trenucima završetka pontifikata pape Benedikta XVI. u posebnome ozračju živo i duboko osjeća zajedništvo cijele Crkve, dijelim s vama duhovnu blizinu.

I dok se, združeni s vjernicima diljem svijeta, nalazimo u razmatranju i molitvi Gospodinu, da nas vodi svojim Duhom i pastirskom ljubavlju svoga Sina, u mislima sam posebno povezan s vama: braćo biskupi, prezbiteri, đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi i sjemeništarci, redovnički kandidati i kandidatice; sa svima vama, braćo i sestre, u Domovini, sa župnim i drugim zajednicama u našoj nadbiskupiji, a na osobit način s vama vjernici okupljeni u našoj prvostolnici, koji se spominjete pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, u Zagrebu 2011. godine.

Neka se iznova probude osjećaji iznimnoga oduševljenja s kojim smo tada slušali Papine riječi, pratili njegove korake i poglede, te slavili Boga i zahvaljivali mu za očitovanu dobrotu, učvršćenu vjeru i sigurnu nadu. U osobi Petrova nasljednika ponovno smo susreli bogatstvo Kristova poziva i vjerničkoga svjedočenja u svjetlu snage kršćanskih istina i dragocjenosti dara obitelji. Benedikt XVI. istaknuo je vrijednosti što ih je prepoznao u našoj Crkvi i narodu, koje trebamo razvijati i čuvati, pouzdajući se u Gospodina po uzoru na nositelje svetosti, osobito blaženoga Alojzija Stepinca.
Draga braćo i sestre, u ovim je trenucima najprimjereniji govor duše sabranost, a najljepša riječ molitva. Po njoj smo najbliži jedni drugima, Svetomu Ocu i njegovim nakanama, uključujući posebno one koje se odnose na službe u Crkvi, na duhovna zvanja, odnosno na ljude koji trebaju odgovoriti Kristovu pozivu i nesebično dopustiti da Duh djeluje u njihovim životima na dobro cijele Crkve.

[facebook]Ako podržavaš Papu, klikni like![/facebook]

Na sve zazivam blagoslov i preporučujem vam u molitve kardinale, kako bismo prepoznali koga je Duh Sveti izabrao da u našemu vremenu bude sigurna Stijena i vrhovni poglavar Katoličke Crkve.

Srdačno vas pozdravlja vaš nadbiskup,
kardinal Josip Bozanić
U Rimu, 28. veljače 2013. godine

(ika/bitno.net)