Sveti je Otac u petak 21. veljače u 19 sati i trideset minuta, u studiju pokraj dvorane Pavao VI., primio u audijenciju predsjednicu Brazila Dilmu Rousseff, koja je došla u Rim nazočiti konzistoriju na kojemu je nadbiskup Rija De Janeira, Orani Tempesta, imenovan kardinalom – priopćio je pater Lombardi, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Dug i srdačan razgovor Svetom je Ocu omogućio da još jednom izrazi ljubav i najbolje želje prema brazilskom narodu. Nakon razgovora s Predsjednicom, Papa je u pokrajnjoj dvorani pozdravio i njezinu pratnju te je uslijedila je razmjena darova.

Predsjednica je Rousseff, očito misleći na Svjetsko nogometno prvenstvo koje se ove godine održava u Brazilu, poklonila Svetom Ocu majicu brazilske reprezentacije s brojem 10, s potpisom glasovitog Pele-a s posvetom: Papi Franji s poštovanjem i divljenjem, te jednu loptu s Ronaldovim potpisom i posvetom: Papi Franji topli zagrljaj od prijatelja Ronalda.

Papa je šaleći se rekao da ga se tim darovima ustvari poziva moliti da Brazil na Svjetskom prvenstvu pobijedi, a Predsjednica je odgovorila da se od njega traži da bude barem nepristran. Sveti je Otac nazočnima uručio umjetničku medalju Anđeo mira. Susret je završio nešto poslije dvadeset sati – rekao je Pater Lombardi.

Radio Vatikan