Pater je Lombardi Svetomu Ocu čestitao u ime osoblja Radio Vatikana, Vatikanskog televizijskog centra i Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Lombardi

Na blagdan svetoga Josipa, 19. ožujka, Papa slavi svoj imendan. Pater je Lombardi Svetomu Ocu čestitao u ime osoblja Radio Vatikana, Vatikanskog televizijskog centra i Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Sveti je Josip „kao služitelj“ upravljao svoju obitelj. On nas uči da se može ljubiti bez posjedovanja i otkriva tajnu življenja u prisutnosti otajstva. U njemu nema podijeljenosti između vjere i djelovanja, jer njegova vjera odlučno vodi njegovo djelovanje – veli pater Lombardi i dodaje:
Pravedan je čovjek jer njegov se život ravnao prema riječi Božjoj. Tako je Papa nedavno govorio o svojemu zaštitniku, u predivnoj propovijedi iz koje je žarila pobožnost i nadahnjivanje na tomu poniznom i uzvišenom uzoru. U istom duhu Svetome Ocu od srca želimo vedar i okrepljujući imendan, imajući u vidiku skore vjerske i službene obveze. Sveti Oče, sretan imendan!(rv/bitno.net)