Foto: Vatican Radio

„Nikada ne odustajte!“, rekao je Papa, „jer Isus želi da gradite zajedništvo: s roditeljima, braćom, prijateljima, kolegama u školi, na vjeronauku, u župi…“

U drugom savjetu Papa je potaknuo djecu da se aktivno uključe u pomaganje siromašnima i potrebnima, te onima koji trpe – „jer onaj koji je odlučio ljubiti Isusa ne može ne ljubiti i svoga bližnjega“.

Potom, Sveti Otac ih je pozvao na ljubav prema Crkvi i svećenicima. „Ljubite Crkvu i svećenike. Stavite se u službu zajednice, jer Crkva nisu samo svećenici, biskupi… već čitava zajednica. Podarite vrijeme, snagu i svoje darove vašim župama, jer sve svačije bogatstvo je Božji dar koji treba dijeliti!“ rekao je Papa.

U četvrtom savjetu papa Franjo potaknuo je djecu da budu apostoli mira i smirenosti, najprije u svojim obiteljima, a zatim u svijetu u kojem žive. „Podsjetite svoje roditelje, braću, suvremenike, kako je dobro ljubiti drugoga, te kako nerazumijevanja mogu biti nadvladana, jer s Isusom je sve moguće!“ kazao je Sveti Otac.

Na kraju, Papa ih je pozvao da razgovaraju s Isusom, jer „Isus je najbolji prijatelj koji vas nikada neće napustiti“. „Povjerite mu svoje radosti i svoja razočaranja. Pođite k njemu kad god pogriješite ili učinite nešto loše, sa sigurnošću da će vam oprostiti“, rekao je papa Franjo, te ih potaknuo da svima govore o Isusu, njegovoj ljubavi i milosrđu, jer je „prijateljstvo s Isusom, koji je za nas dao svoj život, nešto što treba podijeliti sa svima“, rekao je papa Franjo.

M.V. |Bitno.net