Papine opće audijencije od idućeg tjedna ponovno će se održavati iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisutnosti puka, objavio je jučer Tiskovni ured Svete Stolice.

U priopćenju koje je poslao glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni, navedeno je kako je odluka donesena nakon što je utvrđeno da je na općoj audijenciji održanoj 21. listopada bila barem jedna osoba pozitivna na koronavirus kao i zbog “izbjegavanja bilo kakvog budućeg rizika za zdravlje sudionika”.

Papa Franjo vratio se audijencijama s pukom 2. rujna koje su se počele održavati u dvorištu svetog Damaza. Posljednjih par tjedana audijencije su prebačene u dvoranu Pavla VI.

Na posljednje dvije audijencije Papa nije silazio među vjernike kako bi ih osobno pozdravio što je inače njegov običaj. “Moramo ostati na distanci, jer ako siđem dolje onda se gomila formira ispred mene, a to je u suprotnosti s mjerama opreza koje moramo obdržavati kako bismo se borili s ‘gospođicom Covid’ koja je štetna po nas”, objasnio je Franjo okupljenim vjernicima 21. listopada.

Počevši od iduće srijede 4. studenog, audijencije će se prenositi uživo iz knjižnice Apostolske palače, kao što je to bio slučaj ranije ove godine.