Videoporuku molitvene nakane za siječanj papa Franjo posvetio je odgajateljima i učiteljima, prenosi 10. siječnja Vatican News.

Želio bih odgojiteljima i učiteljima predložiti da u nastavu uvrste novi sadržaj: bratstvo, istaknuo je Papa, pojašnjavajući da je obrazovanje čin ljubavi koji uključuje put kojim bismo ponovno stekli svijest bratstva, kako ne bismo zanemarili najranjivije.

Učitelj je svjedok koji ne prenosi intelektualno znanje, nego svoja uvjerenja, svoje opredjeljenje za život. On dobro vlada trima jezicima: jezikom glave, jezikom srca i jezikom ruku u harmoničnom skladu; i time i radost komunikacije. Njih će se mnogo pozornije slušati i stvarat će zajedništvo, jer svjedoče, istaknuo je Papa.

Pozvao je na molitvu da svi koji se bave odgojem i obrazovanjem mladih budu vjerodostojni svjedoci, da poučavaju bratstvu, a ne natjecanju, a nadasve da pomažu najmlađima i najugroženijima.

Papina svjetska molitvena mreža, inicijativa objavljivanja mjesečnih molitvenih nakana kao kratkih videozapisa u kojima papa Franjo objašnjava zašto mu je važna molitva za određene nakane, djeluje već osmu godinu.