Osjetio sam se prihvaćenim, primljenim uz naklonost, radost i nadu ove velike meksičke obitelji; hvala vam što ste mi otvorili vrata svojega života, svojega naroda – rekao je papa Franjo na kraju mise, u završnom pozdravu prije odlaska u zračnu luku. Zahvalivši prije svega Gospodinu i svima koji su učinili mogućim to njegovo hodočašće, koji su na različite načine sudjelovali u tom pastoralnom pohodu, svima – kako je rekao – koji su u tišini dali sve od sebe kako bi ovi dani bili obiteljsko slavlje, Papa je istaknuo da ono što nas objašnjava i što nam zacrtava put jest otajstvena, ali stvarna nazočnost Boga u konkretnom tijelu svih osoba, a posebno onih najsiromašnijih i najpotrebitijih u Meksiku.

Ovih sam dana mogao ustvrditi da u ovom narodu ima mnogo svjetla koje najavljuje nadu; u brojnim vašim svjedočanstvima, vašim licima, mogao sam vidjeti nazočnost Boga koji i dalje hodi ovom zemljom, vodi vas i podupire nadu. Mnogi muškarci i žene, svojim svakodnevnim naporima, čine to da meksičko društvo ne ostaje u tami – dodao je Sveti Otac te spomenuvši brojnu djecu koju su mu roditelji pokazivali tijekom njegova prolaska ulicama, istaknuo da su ona proroci budućnosti, ona su – prema Papinim riječima – znak novoga svitanja.

Neka vas Marija, Majka iz Guadalupe, i dalje posjećuje, neka i dalje hodi ovom zemljom, neka vam nastavi pomagati da budete misionari i svjedoci milosrđa i pomirenja – rekao je na kraju papa Franjo.

RV | Bitno.net