Papa uputio poruku seoulskom nadbiskupu

Državni je tajnik kardinal Bertone prenio jučer seoulskom nadbiskupu, Andrewu Yeom Soo-jungu poruku povodom Mjeseca seoulskih mučenika

Foto: Vatican Radio

Foto: Vatican Radio

U poruci se navodi da je Papa bio zadovoljan saznanjem da je Seoulska nadbiskupija rujan 2013. g., proglasila “Mjesecom mučenika” u sjećanje na one koji su u Koreji, svoje živote položili za Evanđelje.

Sveti Otac je uvjeren da će svi oni, koji u rujnu budu sudjelovali u hodočašćima, potpomognuti primjerom i molitvama mučenika, produbiti svoje zajedništvo s Isusom Kristom, koji je svoj život položio kako bismo mi mogli sudjelovati na neprocjenjivu daru vječnog života.

Papa će moliti da u ovoj prigodi u srcima hodočasnika ponovno bukne vatra te da se potpunije daju na žurnu zadaću evangelizacije. “Povjeravajući sve hodočasnike moćnome zagovoru Marije, majke Crkve te molitvi Korejskih mučenika, Sveti Otac, kao zalog mira i radosti u Gospodinu, dragovoljno udjeljuje svoj Apostolski blagoslov – kaže se u poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(rv/bitno.net)


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 30. kolovoza 2013.

Možda vam se svidi