U video poruci Talijanskom savezu slijepih i slabovidnih, upravljenoj skupini od 75 starijih osoba na ljetnom boravku u Toskani, Papa je poželio da u njihovu duhu uvijek bude Božje svjetlo

Foto: Vatican Radio

Foto: Vatican Radio

Zahvaljujući modernoj tehnici mogu doći do vas, tim je riječima papa Franjo pozdravio skupinu slijepih na ljetnom odmoru u Toskani, a potom je istaknuo da je Isus uvijek imao posebnu pozornost prema slijepima dodavši da ozdravljanje osobe bez vida ima posebno simboličko značenje: predstavlja dar vjere. A to se odnosi na sve, jer svima nam je potrebno svjetlo vjere da možemo kročiti na životnom putu – kazao je Papa.

Molim Gospodina da u svima nama obnovi dar vjere, da u našem duhu uvijek bude Božje svjetlo, svjetlo ljubavi, koje daje smisao našem životu, osvjetljava ga, daje nam nadu i čini nas dobrima i raspoloživima prema našoj braći – kazao je Sveti Otac a potom se posebno obratio Talijanskom savezu slijepih.
Uvijek širite kulturu susreta, solidarnosti, prihvata prema osobama s invaliditetom, ne samo zahtijevajući pravednu socijalnu sigurnost već i potičući njihovo aktivno sudjelovanje u životu društva – zaključio je papa Franjo.

(rv/bitno.net)