Papa Franjo rekao je u šali svojem nasljedniku na mjestu nadbiskupa Buenos Airesa da ne živi u Papinskoj (Apostolskoj) palači u Vatikanu, nego u znatno skromnijem Domu svete Marte, zato da ga ne bi opljačkali, izvijestila je u srijedu službena agencija argentinske Katoličke crkve AICA, a prenosi portal Dnevno.hr. Nadbiskup Buenos Airesa Mario Poli, koji je na tome mjestu naslijedio Jorgea Bergoglia, odnosno papu Franju, prepričao je argentinskim vjernicima svoj razgovor s novim poglavarom Svete Stolice, koji je šarmirao svjetsku javnost jednostavnošću, skromnošću i smislom za humor.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

‘Dok smo čavrljali pitao sam ga ‘Zar nećete živjeti u Papinskoj palači?’. Odgovorio mi je ironično ‘Tamo? Pa da me opljačkaju? Ne!”, rekao je Poli vjernicima u subotu, a njegovu je priču objavila AICA na svojoj web-stranici. Poli je pritom rekao da je Papa upotrijebio izraz iz argentinskog slenga ‘afanar’, što znači ‘ukrasti, opljačkati’. Jorge Bergoglio je, nakon što je u ožujku izabran za nasljednika Benedikta XVI., odlučio da će živjeti u apartmanu Doma svete Marte, zgrade smještene u blizini bazilike svetog Petra u Vatikanu, umjesto u službenoj i znatno raskošnijoj Papinskoj palači, gdje bi bio okružen vatikanskom administracijom. Poli je također rekao da papa Franjo uživa u svojoj novoj ulozi pa je svoj nekadašnji mrzovoljni “pogrebni” izraz lica, dok je još službovao u Argentini, zamijenio dobrohotnim smiješkom.

‘Sada se svima smješka’, kazao je Poli. ‘Papa je vrlo sretan… Kaže da je vrlo zabavno biti papom. Da, postoje problemi, kao i u svim obiteljima, ali mnogi ljudi mu pomažu’, rekao je nadbiskup Buenos Airesa.

Bitno.net